28a edició dels Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial

Empreses guardonades
Reconeixement al compromís amb l'eficiència Energètica i Sostenibilitat
Patrocinat pel Port de Barcelona


Club Natació Terrassa

El Club Natació Terrassa, fundat el 3 de juny de 1932, és una associació esportiva catalana amb més de 90 anys d’història. L’entitat es dedica principalment al foment de l’activitat física, especialitzant-se en la natació i el waterpolo. Durant els darrers dos anys, la política del Club s’ha orientat cap a la sostenibilitat i l’eficiència energètica, buscant un equilibri econòmic i contribuint al medi ambient.
Això l’ha convertit en un referent entre els clubs esportius catalans en matèria d’eficiència energètica i sostenibilitat. El Club Natació Terrassa no només lidera iniciatives de conscienciació social en el sector privat, sinó que també es posiciona com un motor social i econòmic a Terrassa i Catalunya. Les seves polítiques reforcen el compromís amb la societat i el medi ambient. El seu treball dona visibilitat a la transició sostenible d’altres clubs catalans, promovent la sostenibilitat en el món esportiu català.

Av. de l’Abat Marcet, s/n
08225 Terrassa
Web: https://clubnatacioterrassa.cat

Reconeixement a la transformació digital | Sector Indústria

Patrocinat pel Consorci Zona Franca de Barcelona


COMSER

COMSER, fundada el 2013 a Terrassa, es dedica a facilitar la industrialització de fàrmacs, amb un enfocament destacat en injectables liofilitzats. Compta amb un equip expert de més de 50 professionals amb llicenciatures en ciències de la vida. Els seus serveis estan destinats a laboratoris farmacèutics, fabricants d’equips i start-ups biotecnològiques, dividits en quatre àrees: desenvolupament de
producte, validació de processos, qualificació d’equips i auditories GMP.

Des dels inicis, la cultura de COMSER s’ha basat en valors integrats que han guiat el seu creixement. Aquest any, després de 5 anys de recerca, han llançat LYOFLOW, una innovació que permet monitoritzar en temps real els atributs crítics de la liofilització, en resposta a les agències com la FDA i la EMA.

El futur de COMSER consisteix en aprofundir en el coneixement especialitzat per oferir un servei integral per a la industrialització de fàrmacs injectables complexes i inestables, que milloraran la qualitat de vida de les persones.

Web: https://comserpharma.com

Reconeixement a la transformació digital | Sector Serveis

Patrocinat per eDiversa Group


TGO DX (bus4.me)

El GrupTG DX forma part de Direxis i es centra en la innovació en mobilitat i sostenibilitat. La seva plataforma, Bus4.me, ofereix solucions de transport personalitzades. La CEO, Carme Pros Varela, lidera el projecte, centrat en abordar desafiaments actuals com la sostenibilitat. Bus4.me busca una mobilitat més sostenible i eficient, posant èmfasi en la igualtat de gènere. El seu objectiu és millorar l’accés al transport públic, especialment en àrees amb serveis limitats, mitjançant opcions de transport sensibles a la demanda. GrupTG DX impulsa la innovació en la mobilitat per a una societat més sostenible i equitativa.

Polígon Can Singla, nau 42
08640 Olesa de Montserrat
Web: www.bus4.me/es/inici-es

Reconeixement a la transformació digital | Sector Comerç

amb el suport de CCAM Generalitat de Catalunya


MINDTRAVELER

MindTravelerBcn és una empresa nativa digital que ven roba i complements a través de la seva plataforma online. La web és el seu canal principal i els ha permès arribar a un públic més ampli iinternacionalitzar-se. Han experimentat un creixement constant de la seva comunitat a xarxes socials amb prop de 120.000 seguidors a Instagram.

Recentment, han fet un partnership amb Amphora, un software de gestió de magatzems que els permet augmentar l’eficiència i productivitat en la realització de comandes, reduint el percentatge d’errors.

Entre els reptes més immediats l’empresa es planteja, a més una ampliació de la plantilla, continuar apostant pel disseny i la producció de proximitat i la creació d’una nova pàgina web per impulsar la venda a botigues
físiques multimarca.

Telers, 5 planta 2 Local 8
08221 Terrassa
Web: www.mindtravelerbcn.com

Reconeixement a la Millor jove iniciativa empresarial

promogut pel Cercle Cecot de Joves Empresaries – Patrocinat per Occident


Nomade Nation

Nomade Vans neix el gener de 2022 per revolucionar el món camper, quan Ignasi Ribó, el fundador de Nomade, es va adonar que hi havia una tendència a l’alça del sector camper. La idea va ser crear la primera marca de campers nadiua digital, revolucionant la comunicació, el producte, l’experiència d’usuari, el procés de compra, la configuració, etc. Va començar venent un producte final camperitzat i va incorporar un configurador mitjançant el qual es podia definir la camper que millor s’adaptés a les necessitats del client, partint de quatre models base: Flint, Dixie, Kai i Family.

Des de la seva creació, l’equip ha tingut més demanda que capacitat de producció. El primer any de vida, van facturar més de 700.000 € i aquest 2023 han duplicat la facturació. Han passat de ser una empresa comercial, a gestionar la seva pròpia producció “lean manufacturing” i aconseguir un 20% de marge.

Al juliol de 2023 han desenvolupat una plataforma de lloguer de campers que ha superat totes les expectatives. Per al 2024, volen posicionar-se a més de 8 localitzacions dins i fora d’Espanya..

Web: www.nomadevans.com

8è Reconeixement CaixaBank a la PIME

Centre Dental les Escoles

Centre Dental Les Escoles és una clínica dental de 10 gabinets ubicada al barri de Les Escoles de Terrassa. Al centre hi treballen i col·laboren un equip de professionals que cobreixen totes les especialitats dentals oferint un servei amb el mateix principi fundacional: “Les persones per damunt de tot”.

L’any 2016 va néixer des del centre l’Associació Som Riures Dentistes Solidaris, la qual fa arribar l’assistència odontològica gratuïta a persones sense recursos derivades d’entitats socials. Des dels seus inicis, l’entitat ha tractat 1.238 persones, realitzant 12.850 tractaments.

L’any 2020, l’entitat va ser declarada entitat d’utilitat pública per part de la Generalitat de Catalunya i a l’any 2022 va rebre el Segell d’Entitat Compromesa amb la Cultura de Fundació Catalunya Cultura.

Web: www.lesescoles.com

6è Premi Vítaly Empresa Saludable

Leitat 

Leitat té la missió de gestionar tecnologies per a crear i transferir valor social, mediambiental, econòmic i industrial sostenible a les empreses i entitats, a través de la recerca aplicada i els processos tecnològics. Leitat està acreditat per ACCIÓ i reconegut pel Ministeri d’Economia i Competitivitat.

Aporta una gestió flexible en un entorn de “Open Innovation” com a motor de col·laboració i cooperació per a la transferència tecnològica, potenciant alhora els principis de professionalitat, respecte a les persones i al medi ambient.

Des de fa més de 100 anys, Leitat impacta en empreses i entitats a través de la gestió de propostes en R+D+2i (recerca, desenvolupament i innovació industrial) i sota una estratègia de RRHH centrada en l’atracció, la retenció i el desenvolupament de talent.

Amb 516 col·laboradors que en l’últim exercici han participat en 540 projectes de Recerca, Desenvolupament i Innovació Industrial, Leitat té integrada dins la seva cultura interna la preocupació pel benestar en el lloc de treball. Això ho ha sabut mantenir i potenciar en el seu procés de creixement i expansió.

Innovació, 2
08225 Terrassa
Web: www.leitat.org

Associació empresarial

Associació Sant Cugat Empresarial

Sant Cugat Empresarial, establerta el 2005, actua com a representant multisectorial d’empreses a Sant Cugat.

La seva missió principal és coordinar, representar i defensar els interessos de les empreses, promovent projectes que aportin valor al teixit empresarial local. Aquesta associació es distingeix per la seva habilitat per crear sinèrgies amb una àmplia gamma d’organitzacions, des de noves empreses emergents fins a grans corporacions. A més, organitza esdeveniments i activitats que promouen la col·laboració i el networking. La qualitat i experiència dels seus membres asseguren una representació sòlida davant d’entitats empresarials i institucionals. Mantenen relacions estretes amb administracions públiques i altres entitats influents de la regió del Vallès i Barcelona.

En una era de transformació econòmica, l’associació subratlla la importància de la innovació i l’emprenedoria, i defensa el rol essencial de les empreses en els nous paradigmes econòmics i socials.

Avinguda Torreblanca, 57
08172 Sant Cugat del Vallès
Web: santcugatempresarial.cat

Personalitat

Sra. Judith Viader i Codina

Directora general de Frit Ravich

Judith Viader i Codina és llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses i Master in Business Administration per ESADE. El 1997 assumeix la Direcció General de Frit Ravich, prenent el relleu generacional en la propietat de l’empresa, fundada pel seu pare l’any 1963, Josep Maria Viader, i liderant la transformació i l’expansió del negoci.

Frit Ravich, empresa familiar de segona generació, amb un model de negoci dual basat en l’elaboració i la distribució
dels seus productes i de les principals marques nacionals i internacionals. Amb seu a Maçanet de la Selva, la companyia recentment ha celebrat 60 anys de trajectòria, en els que s’ha consolidat com a referent nacional en l’elaboració de patates fregides, snacks i fruits secs, així com líder en la distribució de marques externes, amb més de 4.000 referències.

Des de la seva fundació ha crescut de manera sostinguda i actualment està present a 38 delegacions. Amb un equip de més de 1.000 professionals, la companyia atén més de 50.000 punts de venda setmanalment i gestiona 3.700 comandes cada dia.

Empresa Centenaria

TEXIA

TEXIA és una empresa familiar fundada el 1917. Durant molts anys la seva activitat es va centrar en la confecció tèxtil, però amb l’arribada de la competència asiàtica la companyia va haver de reinventar-se.

L’empresa ho va aconseguir gràcies a la tecnologia patentada Seamless, un revolucionari procés de fabricació que permet eliminar la necessitat de confecció tradicional.

Gràcies a aquesta innovació i altres avanços en acabats va llançar les seves pròpies marques: Roll Drap i My Drap. Una oferta que s’ha ampliat recentment amb l’adquisició d’Athos.

Els productes de TEXIA es troben en els principals restaurants, hotels, línies aèries, creuers i botigues de luxe a tot el món. Des de la fàbrica de Monistrol de Montserrat s’exporta el 80% de la producció i compta amb una filial al Canadà.

Polígon Industrial El Mas, s/n
08691 Monistrol de Montserrat
Web: www.texia.com

Empresa Centenaria

Moventia

Fundada el 1923, Moventia és una multinacional familiar especialitzada en el sector de la mobilitat. El grup treballa amb l’objectiu de millorar les connexions de la societat i de les persones a través de solucions globals, multimodals, flexibles i complementàries de transport i automoció, anticipant-se als nous hàbits, centrant-se en els clients i basant-se en tecnologies innovadores i sostenibles.

Moventia inclou dins de la seva estructura dues divisions: Moventis, referent en la mobilitat col·lectiva mitjançant serveis de transport urbà, interurbà i discrecional, i Movento, divisió dedicada a la mobilitat privada a través de la comercialització i reparació de vehicles.

Cent anys després del seu naixement, Moventia és dirigida per la tercera generació de la família Martí i amb la quarta ja incorporada al Consell d’Administració.

Av. de la Via Augusta, 105
08174 Sant Cugat del Vallès
Web: www.moventia.es